TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Θεοδοσόπουλος Ντίνος

Θεοδοσόπουλος Αρ. Ντίνος
[Μια πολυσήμαντη προσωπικότητα των γραμμάτων]
(του Τάκη Ευθυμίου)

Ο αείμνηστος Αγιωργίτης Θεοδοσόπουλος Αρ. Ντίνος (Κωνσταντίνος) υπήρξε μια πολυσήμαντη & πολυδιάστατη προσωπικότητα της παιδείας & των γραμμάτων γενικότερα. Διετέλεσε δάσκαλος σε διάφορα σχολεία της πατρίδας μας, καθώς και στη γενέτειρά του τον Άη Γιώργη Φθιώτιδας. Στη συνέχεια έγινε επιθεωρητής & επόπτης δημοτικής εκπαίδευσης. Υπήρξε πρωτεργάτης στη θεμελίωση του κλάδου της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ελλάδα & υπότροφος της UNESCO όπου είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει για εκπαιδευτικούς λόγους σε πολλές χώρες του κόσμου. Ήταν διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Manchester.

Ηθικές αμοιβές και κοινωνική  προσφορά:
-          Χρυσό Μετάλλιο του Ελληνικού Σταυρού.
-          Ευαρέσκεια του Υπουργού Εθνικής Παιδείας.
-          Μετάλλιο της Ιατρολογικής Στέγης.
-          Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
-          Επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αγιωργιτών Αθήνας.
-          Δίδαξε Επιμόρφωση Ενηλίκων και Κοινοτική Ανάπτυξη στο Εθνικό Ίδρυμα «Βασιλεύς Παύλος» και σε Παιδαγωγικές Ακαδημίες.
-          Συνετέλεσε τα μέγιστα, με τις υψηλές γνωριμίες του, για την Ίδρυση του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου.
-          Στήριζε & δραστηριοποιούνταν στις εκδηλώσεις της Αγροτολέσχης καθώς  των Τυμφρηστίων & άλλων αθλητικών εκδηλώσεων.
-          Υπήρξε θερμός υποστηρικτής και βοήθησε σημαντικά για την ανέγερση του ανδριάντα του Αχιλλέα στην πλατεία του  χωριού του Άη Γιώργη.
Ταπεινά στη μνήμη του αφιερώνουμε τις παρακάτω φωτογραφίες από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου στις οποίες φαίνεται η πολύπλευρη πολιτιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε τότε στο χωριό αυτό, γεγονός που θυμούνται και καταμαρτυρούν ακόμα επαινετικά οι Παλαιοκαστρίτες.

Αλίευση φωτογραφιών: Ιστοσελίδα Παλαιοκάστρου (Παπαδόπουλος Ηλίας)







Δεν υπάρχουν σχόλια: