TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφίες Ηλία Παπαγεωργίου

Ο  Λευκαδίτης Σ Τ Α Υ Ρ Α Ε Τ Ο Σ  της ΡΟΥΜΕΛΗΣ Ξ Α Ν Α Ζ Ε Ι…
[Σελίδες απ’ τη ζωή του Ηλία Παπαγεωργίου]
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πορεία του Λιάκου στο χωροχρόνο
  
Η λεβέντικη ρουμελιώτικη προσωπογραφία 
του Ηλία Παπαγεωργίου

Το πολυαγαπημένο του χωριό  η Λευκάδα Φθιώτιδας και το λατρεμένο περιβολάκι του. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Λιάκος με τα ίδια του τα χέρια. Στο βάθος το χιλιοτραγουδισμένο απ’ τον ίδιο Βελούχι.
Ο Λιάκος ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, τους χωριανούς του στη Λευκάδα, προφανώς σε κάποιο πανηγύρι ξωκλησιού. Ο Λιάκος αναζητούσε στα χωριά να βρει ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα και να τους βοηθήσει. Στα πανηγύρια που τραγουδούσε πάντα επισκεφτόταν την εκκλησία του χωριού και βοηθούσε, παρ’ όλο που τα οικονομικά του δεν ήταν όπως θα περίμενε κανείς. Γυρνώντας από τα πανηγύρια ήταν άφραγκος τις περισσότερες φορές,  φορούσε μονάχα ένα λουλούδι στο πέτο του.
Ο Λιάκος τραγουδούσε στη Φαντασία, στα Δειλινά, στου Κρεββάτα  στα Λιόσια κάθε Σάββατο και πολύ συχνά είχε στούντιο, αφού μετρά πάνω από 17 μήτρες δίσκων και αμέτρητα 45άρια και εκδόσεις στην Αμερική.
Για συνεργάτες προτιμούσε νέους με ήθος, αν και τότε μεσουρανούσαν τα θηρία όπως ο Κόρος και ο Σκαλιώτης. Οι νέοι καλλιτέχνες τον θεωρούσαν μουσικό πατέρα τους και φωτεινό δάσκαλό τους. Ο Κωστάκης Ζαφειρόπουλος ήταν το αγαπημένο του κλαρίνο και ο Θεόφιλος υπήρξε σπουδαίος συνεργάτης του.
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Β. Τερλέγκας έχουν να θυμηθούν πολλά για το Λιάκο μας.

Πηγή: Μαρία Παπαγεωργίου
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: