TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

"Η Έπαυλη του Γκρίνμπεργκ"



«Η Έπαυλη του Γκρίνμπεργκ»

Κάθε φορά που πέφτει στην αντίληψή μου κάποιο βιβλίο γνωστού μου η χαρά μου είναι μεγάλη κι ακόμα μεγαλύτερη όταν αυτό προέρχεται από τα «δικά» μας παιδιά, τη νεολαία μας.
«Η Έπαυλη του Γκρίνμπεργκ» είναι ένα φανταστικό πολυσέλιδο μυθιστόρημα που περιήλθε πρόσφατα στα χέρια μου. Συγγραφέας του είναι η χαρισματική Μαρία  Ευθυμίου, πτυχιούχος ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Hertford-shire που παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή εφηβικών μυθιστορημάτων φαντασίας. Τα χόμπι της αφορούν στον καλλιτεχνικό χώρο, περιλαμβάνοντας χορό, φωνητική, θέατρο, αλλά κυρίως συγγραφή. Από μικρή ηλικία την τραβούσε ο κόσμος του φανταστικού και το πρώτο της μυθιστόρημα το ολοκλήρωσε σε ηλικία δεκατριών ετών. «Η Έπαυλη του Γκρίνμπεργκ» ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα και στο μεσοδιάστημα ο υπολογιστής της γέμισε με ιδέες και αποσπάσματα από βιβλία που τα δουλεύει αλλά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι κόρη του Ιωάννη Ευθυμίου, αστυνομικού από τον Τυμφρηστό και της χωριανής μας Ελένης Θεοδοσοπούλου, καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η δαιδαλώδης πλοκή και τα δυνατά ανθρώπινα συναισθήματα που αποπνέει το μυθιστόρημα συναρπάζουν τον κάθε αναγνώστη και ταυτόχρονα τον νουθετούν με παιδαγωγικά και ψυχολογικά διδάγματα, που αβίαστα ξεπηδούν κατά την ανάγνωσή του.
Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς στη συγγραφέα, ευελπιστώντας πως η νεολαία μας, με την πολύπλευρη μόρφωσή της και τα πάμπολλα πνευματικά της εφόδια, θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η πολύπαθη πατρίδα μας να ανακάμψει τάχιστα από την οικονομική, πνευματική και ηθική κατάπτωση που περιήλθε τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της παγκοσμιοποίησης.
Ευχόμαστε το βιβλίο να έχει καλό ταξίδι στον απέραντο και υπέροχο ωκεανό της γνώσης!

Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: