TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οργανοπαίχτες Καρπενησιού



Παλιοί Οργανοπαίχτες στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου
Οργανοπαίκτες
Κλαρίνο: Γεώργιος Γκαβαλίνης (Σπερχειάδα), βιολί: Γεώργιος Καραμέρης (Αρχάνι), λαούτο: Αποστόλης Διανέλος ή «Λαβίδας», νταούλι: Γιάννης Γκαβαλίνης (Σπερχειάδα-Μπράλλος))

Πηγή: Αναστάσιος Ηλιόπουλος, καθηγητής μουσικός
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

Γάμος στο Μεγάλο Χωριό 1940
(από το Λαογραφικό Μουσείο του Μ. Χωριού)

Οργανοπαίχτες:
1η φλογέρα (νάϋ) Καραμέρης ;(πατέρας του βιολιτζή), 2η φλογέρα: Θεμιστοκλής (Θυμάκης) Πανόπουλος ή «Κασσιαλός»;  βιολί: Γιώργος Καραμέρης ή «Γυφτοτάκης», νέος με φλογέρα: Γεώργιος Γκαβαλίνης (Σπερχειάδα)

Σημείωση: Αναφέρουμε μια διόρθωση που μας έστειλε κάποιος Αρχανιώτης για ενημέρωση.
Αν μου επιτρέπετε μια διόρθωση, αν βεβαίως και η δική μου πηγή ισχύει. Η  φωτο είναι του 1910 από γάμο στο Μεγάλο Χωριό. και δεν είναι με το βιολί ο Καραμέρης Γεώργιος (Γυφτοτάκης) αλλά άλλος άγνωστος.Δίπλα σε αυτόν που παίζει βιολί  είναι ο Θεμιστοκλής Καραμέρης, παπούς του Καραμέρη Γεωργίου που εικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία(1935 περίπου) να παίζει βιολί.Δεν συνάγεται από τα μέχρι τώρα  στοιχεία ότι είναι απο το Αρχάνι.

Πηγή: Αναστάσιος Ηλιόπουλος, καθηγητής μουσικός
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πηγή είναι προσωπικό αρχείο, κοινοτικό ; Πώς έγινε η ταυτοποίηση των ονομάτων (γραμμένα πίσω από τη φωτό ή μεταγενέστερη έρευνα); Θα είχε ενδιαφέρον...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καταπληκτικό υλικό!
Η γνώση και το άρωμα του παρελθόντος διαχέεται μέσα από τις ιστορικές φωτογραφίες.
Μπράβο φίλε Τάκη.

Τακης είπε...

Το υλικό προέρχεται από συλλογή του συνεργάτη μας καθηγητή μουσικής Ηλιόπουλου Αναστασίου. Ασφαλώς είναι ο μόνος που μπορεί ν' απαντήσει στο ερώτημά σας.

Unknown είπε...

Γεια σας! Σας ευχαριστώ για τις φωτογραφίες! Ο Καραμέρης ο βιολιστής είναι ο προπαππους μου και εκεινος με τη φλογερα ο προπροπαππους μου! Τις έδειξα στον παππου μου και συγκινήθηκε!