TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το Rally Acropolis και το …σκασιαρχείο

Το Rally Acropolis και το …σκασιαρχείο
[Παιδικά κι απερίσκεφτα]
Γράφει ο Τάκης Ευθυμίου 
 
Φωτο: Στιγμιότυπο από το Rally Acropolis στα «Πετράλωνα» Αγίου Γεωργίου

Όταν ο θεσμός του Rally Acropolis βρισκόταν στις δόξες του, κάπου τέλος δεκαετίας του ’60, το χωριό μας ο Άη Γιώργης ως συγκοινωνιακός κόμβος προς την Ευρυτανία συμπεριλαμβάνονταν συνεχώς στο χάρτη διαδρομής των αγωνιστικών αυτοκινήτων.
Κάθε χρόνο το Μάιο το Rally ήταν σε ημερήσια συζήτηση, αφού συχνά περνούσαν οι διάσημοι παγκόσμιοι οδηγοί με τα θηριώδη αυτοκίνητα για τις απαραίτητες δοκιμές.
Εμείς, από νωρίς καλοπιάναμε τους καθηγητές μας να μεσολαβήσουν στο γυμνασιάρχη για να μας επιτρέψει να τα παρακολουθήσουμε την επίσημη μέρα από το προαύλιο του γυμνασίου, όπως συνήθως και γινόταν. Τη χρονιά όμως που άλλαξε ο γυμνασιάρχης, ήταν πολύ αυστηρός και δεν δεχόταν με τίποτα να τα δούμε την ώρα του μαθήματος.  Οπότε  για  τους  πιο  τολμηρούς  μια  λύση  υπήρχε,  το σκασιαρχείο. Η λαχτάρα μας να τα απολαύσουμε ήταν τόση μεγάλη που χωρίς να το πολυσκεφθούμε πραγματοποιήσαμε ομαδικό σκασιαρχείο και βρεθήκαμε την επίσημη μέρα στα τσιμεντάκια στην αρχή του χωριού, όπου υπήρχαν στροφές για χορταστικότερη θέαση! Με υπομονή περιμέναμε από το πρωί με τα βιβλία παραμάσχαλα και κάπου στις 10.00΄ ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου που διάβηκε σφαίρα μπροστά από τα λαίμαργα μάτια μας. Ακολούθησαν κι άλλα κι εμείς απολαμβάναμε το θέαμα αμέριμνοι.
Είχαμε κι ένα άλλον επιπρόσθετο λόγο να συμμετέχουμε ως θεατές, επειδή συνοδηγός περνούσε και ο Κώστας Στεφανής, κοντοχωριανός μας από το Λιτόσελο. Μας πετούσε καραμέλες κι εμείς φωνάζαμε ρυθμικά: -Στεφανής! Στεφανής! (Είναι αυτός που σήμερα επιμελείται την εκπομπή TRAXION  στο Skay). Επίσης η Γαλλίδα Missel Bouton ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, αφού στις περισσότερες ειδικές διαδρομές κατέρριπτε τα ανδρικά ρεκόρ με το πρωτοποριακό, για τα τότε δεδομένα, τετρακίνητο AUDI QUATTRO.
Το μεσημέρι, κατάκοποι αλλά κατενθουσιασμένοι, επιστρέψαμε στα σπίτια μας, χωρίς φυσικά ν’ αναφέρουμε το παραμικρό για το κατόρθωμά μας.
Την επομένη το πρωί, μόλις χτύπησε το κουδούνι, σαν βρεγμένες γάτες σχηματίσαμε γραμμή κι έτρεμε το φυλλοκάρδι μας για την αντίδραση του γυμνασιάρχη μας, αφού κυκλοφόρησαν φήμες ότι για το σκασιαρχείο θα υπάρξουν συνέπειες. Μετά την προσευχή κι ενώ ετοιμαζόμασταν να τρέξουμε για τις τάξεις, ακούστηκε η οργισμένη φωνή του γυμνασιάρχη:  -Όσοι απουσίαζαν εχθές, να βγουν μπροστά. Δειλά-δειλά ένας-ένας βγήκαμε μπροστά. Κι άρχισε η βασανιστική ανάκριση.
-Βασίλης Τ… πού ήσουν εχθές;
-Με πονούσε το κεφάλι κ. καθηγητά.
-Ωραία, χαρτί από το γιατρό.
-Τι λέτε τώρα δα κ. καθηγητά, χαρτί απ’ το γιατρό για μία ασπιρίνη!
……………
-Χρήστος Σ… που ήσουν κι εσύ εχθές;
-Μ’ έπιασε λάστιχο στο ποδήλατο.
-Καλά! Αύριο να ‘ρθεις με τον κηδεμόνα σου.
-Τι λέτε κ. καθηγητά και ποιος θα πάει στο χωράφι;
…………..
Η ανάκριση συνεχιζόταν κι ο καθένας μας προέβαλε απίστευτες χοντροκομμένες δικαιολογίες για να γλιτώσει τις συνέπειες, μέχρι που ο γυμνασιάρχης αγαναχτισμένος ανακοίνωσε το ποινολόγιο:
-Από σήμερα δύο ημέρες αποβολή για όλους που έκαναν σκασιαρχείο!

Πάντως αυτή την αποβολή την κατευχαριστήθηκα !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: