TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Παλιές φωτογραφίες από το "Χάνι Πλατανιά"


ΤΟ  «ΧΑΝΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»  ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ
ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πηγή: Facebook Xani Platania
Το αρχαιότερο «Χάνι Πανέτσου» και το νεότερο «Χάνι Πλατανιά» ευρισκόμενα σ’ ένα απείρου κάλλους φυσικό περιβάλλον με οργιώδη βλάστηση επί του κεντρικού αμαξιτού δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου, δίπλα από τη Μεσαία Κάψη και μια ανάσα από το χωριό μου Άγιο Γεώργιο, είναι πασίγνωστα στους ταξιδιώτες επειδή αποτελούν όαση ξεκούρασης και γαστρονομικής απόλαυσης.
Η παιδική μας μνήμη κράτησε κάτι μαγευτικό από την τοποθεσία αυτή, αφού πάντα υπήρξε ο αγαπημένος προορισμός μας για περιπετειώδεις αποδράσεις και για απόλαυση κάποιας παγωμένης λεμονάδας ή παγωτού όταν εξοικονομούσαμε το απαραίτητο χαρτζιλίκι, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και απαραιτήτως την Πρωτομαγιά. Συχνά εδώ πραγματοποιούνταν και οι σχολικές εκδρομές του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου.
Ανασκαλεύοντας το διαδίκτυο ανακάλυψα παλιές φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει τα παιδιά του Τάκη Πλατανιά και αφού μου ξύπνησαν μνήμες αλαργινές, δεν απέφυγα τον πειρασμό και τις αναδημοσιεύω, ελαφρώς επεξεργασμένες για όσους πιστούς ήθελαν να τις απολαύσουν.

Σήμερα το «Χάνι Πλατανιά» επαναλειτουργεί σ’ έναν ανακαινισμένο εσωτερικά χώρο με αγάπη και μεράκι, κρατώντας κάτι και από το εντοιχισμένο «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης» που δημιούργησε από παλιά ο Τάκης Πλατανιάς, υπό τη νέα διεύθυνση πλέον του Γιάννη και Ανδρέα Πλατανιά.

Για το «Χάνι Πανέτσου» στο ιστολόγιο «Φθιωτικός Τυμφρηστό» υπάρχει αναρτημένο ειδικό θέμα του αγαπητού συνεργάτη μας και φίλου Νίκου Παπαδιονυσίου στη δνση: http://fthiotikos-tymfristos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_85.html
Καθώς και το θέμα: «Παλιά χάνια στη Δυτική Φθιώτιδα» στη δνση: http://fthiotikos-tymfristos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_85.html
Για όσους επιθυμούν να τα γνωρίσουν καλύτερα


Τάκης Ευθυμίου

       






                   

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το θυμάμαι από παιδί το Χάνι.
Ήταν η πρώτη ένδειξη στο δρόμο μας ότι... επιτέλους ανηφορίζουμε προς Ευρυτανία!