TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

"ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ Ένας αιώνας πνευματικής προσφοράς" Λεύκωμα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το εικονιζόμενο Λεύκωμα με τίτλο: «ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ - Ένας αιώνας πνευματικής προσφοράς» είναι  ένα νέο ξεπεταρούδι και σημαντικό πνευματικό δημιούργημα, δύο ακάματων εκπαιδευτικών: του φιλόλογου καθηγητή Νίκου Παπαηρακλή και του δασκάλου Βασίλη Κανέλλου.

Οι αναφερόμενοι καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί πρόσφεραν τα φώτα της γνώσης τους στο μαθητόκοσμο της Δυτικής Φθιώτιδας καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια της μαχόμενης σταδιοδρομίας τους και ευτύχησαν να καμαρώσουν πολλούς μαθητές τους ως αξιόλογους επιστήμονες.

Και τώρα από το μετερίζι του απόμαχου συνταξιούχου δεν εφησύχασαν αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερη πατρίδας μας.

Το Λεύκωμα που δημιούργησαν με περίσσιο μεράκι ταξιδεύει τη μνήμη μας σε εποχές αγνές, ρομαντικές, αξεπέραστες και νοσταλγικές. Το πλούσιο,  μοναδικό και αρχειακό φωτογραφικό υλικό συγκινεί και συναρπάζει νου και λογισμό.

Τα σχολικά παιδικά κι απερίσκεφτα περιστατικά εκείνων των χρόνων που κοσμούν το λεύκωμα φτερουγίζουν τις μνήμες όσων τα έζησαν και χαροποιούν με χιουμοριστική διάθεση τους υπόλοιπους αναγνώστες.

Το Λεύκωμα διανεμήθηκε δωρεάν (εκδόθηκε με βασική χορηγία του Δήμου Μακρακώμης) στη μεγαλοπρεπή και απέριττη εκδήλωση που διοργανώθηκε για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου στη Σπερχειάδα.

Οι Αγιωργίτες τρέφουν ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού, συμπάθειας και αγάπης γι’ αυτό το πνευματικό ίδρυμα, επειδή εκεί σπούδασαν οι παλιότεροι τα Γυμνασιακά τους χρόνια, αφού υπήρξε το μοναδικό που ιδρύθηκε και λειτουργούσε από το 1925 στη Δυτική Φθιώτιδα.

Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους εκπαιδευτικούς και στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ο τίτλος του «Δασκάλου» αποχτιέται δύσκολα, παραμένει όμως ισόβιος!

 

Με εκτίμηση

Τάκης Ευθυμίου

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: