TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λαμίας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
 
Η Λαμία πατρίδα του Άρη Βελουχιώτη και καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης όφειλε ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης σε ένδειξη τιμής και μνήμης στους Αντιστασιακούς και την ιστορία αυτού του τόπου.
Στεγάζεται στην ανατολική πτέρυγα στο ισόγειο του παλαιού Νοσοκομείου (νυν Δημαρχείο Λαμίας) και έχει μέχρι τώρα  στηθεί  με την εθελοντική προσφορά κάποιων συμπολιτών μας και το υλικό που έχει παραχωρήσει Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ). Χωρίζεται σε διάφορες θεματικές ενότητες ( κατοχή, πόλεμος του 40-41, Ανατίναξη της Γέφυρας στο Γοργοπόταμο, περίοδος Εθνικής Αντίστασης) και περιλαμβάνει κυρίως ιστορικό και φωτογραφικό υλικό, χάρτες και αντιστασιακό τύπο. Υπάρχει δυνατότητα και για άλλο εκθεσιακό υλικό αλλά χρειάζεται πρώτα να εξασφαλιστεί η φύλαξη και η λειτουργία του Μουσείου με προσωπικό.
Συγχαρητήρια σε όσους συνέλαβαν την ιδέα και σε όσους την υλοποίησαν. Για την ιστορία αναφέρουμε και τους αφανείς ήρωες που  εργάστηκαν εθελοντικά για μεγάλο χρονικό διάστημα για την τακτοποίηση των εκθεμάτων. Είναι οι εκπαιδευτικοί: Αθανασιάδου Σουζάνα, καθηγήτρια ΕΠΑΛ, συντηρήτρια έργων τέχνης, ο Σταυρόπουλος Γιώργος, δάσκαλος και ο Αναγνώστου Γιώργος, συν/χος δάσκαλος και ο Κώστας Μάργαρης, συν/χος ΕΛΠΑ.
Πηγή:infofthiotida.blogspot.com/2013/07/blog-post_2.html
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: