TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Βραδιά αναμνήσεων στον Άγιο Γεώργιο

ΜΙΑ ΒΡΑΔιΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ

Δευ, 07/08/2023 - 21:29  |  lamiakos  |  Τοπικά  

Μια βραδιά  γεμάτη αναμνήσεις και ανάμεικτη από  συναισθήματα χαράς και συγκίνησης , εζησαν οσοι βρέθηκαν την  Κυριακή 6 Αυγούστου 2023  στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού , τιμώντας με την παρουσία τους την πολύ πετυχημένη εκδήλωση – αφιέρωμα, για τα 50 χρόνια ιστορίας του Γυμνασίου- Λυκείου Αγίου Γεωργίου Φθιώτιδας(1961 – 2011) ,  την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και παρευρέθηκαν πολιτικές προσωπικότητες του τόπου, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο σχολείο και άνθρωποι της περιοχής.

Στην εκδήλωση μίλησαν: η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών του χωριού, Γεωργία Δρόσου, ο καθηγητής φυσικής, που διετέλεσε διευθυντής στο σχολείο για πέντε χρόνια (1997 – 2002) Ηλίας Προβόπουλος, που αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού και παρέθεσε όλα τα στοιχεία για την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου από την ίδρυσή του μέχρι τη συγχώνευσή του στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μακρακώμης, ο δάσκαλος, Τάκης Ευθυμίου, που αναφέρθηκε σε γεγονότα της σχολικής και εξωσχολικής ζωής στον Άγιο Γεώργιο και ο φιλόλογος καθηγητής, που διετέλεσε επί χρόνια καθηγητής και διευθυντής στο σχολείο, Νίκος Παπαηρακλής, που αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά του σχολείου κατά τη θητεία του ως μαθητής, καθηγητής και διευθυντής. Στη θητεία του ως καθηγητής του σχολείου αναφέρθηκε και ο συνταξιούχος σήμερα Γιώργος Παπαγεωργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας, από το αρχείο του Τάκη Ευθυμίου και του Νίκου Παπαηρακλή, μοιράστηκαν αναμνηστικά στους καθηγητές και παρατέθηκε δείπνο στην πλατεία του χωριού με συνοδεία μουσικής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα να γίνει το κτίριο του σχολείου ένα πολιτιστικό κέντρο και να εκδοθεί ένα βιβλίο με την ιστορία του σχολείου, με βάση το λεύκωμα που εκδόθηκε το 2002 από τον σύλλογο των καθηγητών.
Οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο σχολείο του Αγίου Γεωργίου συναντήθηκαν σε μία ξεχωριστή γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους !Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής , ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μακρακώμης Κώστας Καραγιάννης , ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Νίκος Μπέτσιος, ο  καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Σουφλερός  και ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Τσώνος απόφοιτοι και οι δύο του σχολείου Αγίου Γεωργίου. 

Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: