TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η βράβευση της "ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το περιοδικό
«ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»
[Ιδιαίτερη τιμή για την πνευματική Ρούμελη]
Το περιοδικό «Στερεά Ελλάς» που εκδίδεται περίπου μισό αιώνα (1969-2011) απέσπασε τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών. Η τιμητική αυτή διάκριση είναι τιμή για ολόκληρη την πνευματική Ρούμελη, καθότι προέρχεται από το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας και καταξιώνει τη δημιουργική παρουσία του στον χώρο των επαρχιακών περιοδικών.

Από τις είκοσι χιλιάδες περίπου σελίδες του, παρήλασαν διαχρονικά, πλέον των χιλίων συνεργατών, οι αριστείς των Νεοελληνικών Γραμμάτων της Ρούμελης με πανελλήνια απήχηση. Ακόμη πολλοί συγγραφείς μη Ρουμελιώτες, Έλληνες και ξένοι, αξιόλογοι πνευματικοί άνθρωποι κατέθεσαν την σημαντική πνευματική τους εργασία πάνω σε θέματα που αφορού­σαν στη Ρούμελη και στους Ρουμελιώτες. Οι νέοι βρήκαν καταφύγιο και βήμα ελεύθερο να εμφανίσουν τις πρώτες τους δημιουργίες στο χώρο της λογοτεχνίας, της τέχνης και τους προβληματισμούς τους για ένα καλύτερο κόσμο.
Στους 43 τόμους της «Στερεάς Ελλάδας» έχουν δημοσιευθεί μελέτες, έρευνες, μονογραφίες, άρθρα που αγκαλιάζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αναφέρονται στην οικονομία, τον τουρισμό, την ιστορία, τη λαογραφία, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τις τέχνες και γενικότερα την ιδιοπροσωπία της Ρούμελης. Το πλούσιο αυτό υλικό με την πάροδο του χρόνου θα αποτελέσει αρχειακό υλικό για τους ερευνητές.
Για τον «Φθιωτικό Τυμφρηστό» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η εν λόγω βράβευση για το λόγο ότι ο διαχειριστής του ιστολογίου Τάκης Ευθυμίου είναι συνεργάτης του περιοδικού   και επειδή στο ιστολόγιο έχουν αναρτηθεί και αναρτώνται συνεχώς θέματα από τη «Στερεά Ελλάδα», ύστερα από άδεια που  παραχώρησε ευγενικά ο ιδιοκτήτης του περιοδικού κ. Ηλίας Ασημακόπουλος, αφού και η ύπαρξη του «Φθιωτικού Τυμφρηστού» έχει σκοπό να προβάλλει ηλεκτρονικά την ιστοριολαογραφία της Ρούμελης.
Η αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών,
 όπου έγινε η επίδοση των διπλωμάτων
Η οικογενειακή ομάδα του ιδρυτού κ. Ηλία Ασημακόπουλου (στη μέση)
και των Διευθυντών - εκδοτών  του  περιοδικού (από αριστερά)
κ. Γεωργία Η. Ασημακοπούλου, κ. Ι. Κοτζαμάνης,  κ. Φανή Η. Ασημακοπούλου, 

και οι κυρίες Αγγ. Η. Ασημακοπούλου και Βασ. Ι. Κοτζαμάνη  
Το εξώφυλλο του πανηγυρικού τεύχους της "ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: