TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ελλάδα: ιστορία & κουλτούρα

Η Ελληνική Ιστορία σε iPad - iPhone
Μια χρηστικότατη εφαρμογή των αδερφών  Τάσου & Δημήτρη Βούλγαρη από τον Αχινό Φθιώτιδας που ανέβασαν ψηλά την Ελλάδα…
Η εφαρμογή «Greece: History and Culture» για iPhone και iPad, η οποία δημιουργήθηκε από τα αδέλφια Δημήτρη και Τάσο Βούλγαρη, Αρχαιολόγο και Προγραμματιστή αντίστοιχα, έχει κατακτήσει από τις πρώτες μέρες τις κυκλοφορίας της, την κορυφή του App Store της Apple στην Ελλάδα. 
Αυτή την στιγμή είναι η No1 πιο δημοφιλής εφαρμογή για iPhone και iPad στην Ελλάδα, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είναι η μοναδική Ελληνική εφαρμογή στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων εφαρμογών.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, τα δυο αδέλφια έρχονται να μας αποδείξουν πως δύο υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα και μια γερή δόση από έμπνευση και πάθος, είναι αρκετά για δύο Έλληνες, για να θυμίσουν σε όλες τις Ηπείρους ποια είναι η Γη των Θεών και των Ηρώων, της Ιστορίας και του Πολιτισμού.
Διάσημοι Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών.
«Η ανταπόκριση στην προσπάθειά μας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και εκτός συνόρων, είναι συγκινητική και μας γεμίζει έμπνευση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο μεράκι την εξέλιξη της εφαρμογής», είπε στο LamiaReport ο Τάσος Βούλγαρης. 
Στα πλάνα των δημιουργών είναι ο εμπλουτισμός της εφαρμογής με ακόμα περισσότερο περιεχόμενο και η ενσωμάτωση επιπλέον λειτουργιών που θα κάνουν την χρήση της εφαρμογής ακόμα πιο εύκολη και λειτουργική. 
Στην ερώτηση του LamiaReport γιατί η εφαρμογή είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα, ο Τάσος Βούλγαρης απάντησε: «Οι πόροι μας είναι πολύ περιορισμένοι και έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση: Με ποια γλώσσα θα έχουμε την μεγαλύτερη απήχηση; Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα Αγγλικά, ώστε να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, όσο και αν ο ρομαντισμός μας έστρεφε στην Ελληνική γλώσσα. Μακάρι να μπορούσαμε από την αρχή να έχουμε και τις δύο γλώσσες. Είναι όμως στα μελλοντικά πλάνα μας η κυκλοφορία της εφαρμογής και στην Ελληνική γλώσσα».
Συγχαρητήρια και καλοτάξιδη η εφαρμογή αγαπητοί συμπατριώτες μας!
 
Πηγή: gkordis.com
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: