TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφικό αρχείο Χριστόφορου Αθ. Κλειτσάκη


ΝΕΑ ΕΣΟΔΕΙΑ ΠΑΛΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΘΑΝ. ΚΛΕΙΤΣΑΚΗ
Ο Χριστόφορος Κλειτσάκης είναι ο προτελευταίος του χορού με τα γυαλιά ηλίου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο από πανηγύρι σε ξωκλήσι της Παναγίας των λόφων της Ζιώψης κάποιο δεκαπενταύγουστο της δεκαετίας του 1960
Πρόσφατα είχαμε τη χαρά να παραλάβουμε ένα μέρος του αρχείου παλιών φωτογραφιών τού αείμνηστου Χριστόφορου Αθαν. Κλειτσάκη, κατόπιν ευγενικής παραχώρησης από τον υιό του ιατρό και Δντή του πολυιατρείου «ΙΑΣΗ» Λαμίας Αθανάσιο Χριστ. Κλειτσάκη.
Ο Χριστόφορος Κλειτσάκης υπήρξε μια πολυσήμαντη προσωπικότητα για το χωριό μας Άγιο Γεώργιο. Κατά τον αιωνόβιο κύκλο της ζωής του συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του Αγίου Γεωργίου απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του Χριστίνα το γένος Βασιλείου Κακογεώργου, της Μερκάδας απ’ όπου καταγόταν ο ίδιος και γενικά της παρατυμφρήστιας περιοχής. Διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου το 1979. Τότε υπήρξε θερμός υποστηρικτής δημιουργίας της πλατείας Αγίου Γεωργίου και βοήθησε στην αρχική της επιχωμάτωση. Επί προεδρίας του καθιερώθηκε και το αγιωργίτικο καρναβάλι. Από το μετερίζι του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΥ» υπήρξε αμέριστος αρωγός και συμπαραστάτης της επί σειρά ετών.
Οι φωτογραφίες αυτές θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη  σελίδα του facebook: https://www.facebook.com/takis.efthimiou.58
Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό μας Αθανάσιο Κλειτσάκη για την παραχώρηση και την άδεια να δημοσιευθούν για να γνωρίσουν και οι νεότεροι το παρελθόν του γενέθλιου τόπου μας και τις δραστηριότητες των προγόνων μας.

Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: