TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

"Η Ελλάς της Παναγίας"



«Η Ελλάς της Παναγίας»
                         
«Η Ελλάς της Παναγίας» είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος ενός καλαίσθητου και πολυσέλιδου βιβλίου που μόλις περιήλθε στα χέρια μου, ως τιμητική προσφορά, από τη μία εκ των τριών συγγραφέων, τη Γεωργία Καλομοίρη του Νικολάου, ιατρό και πτυχιούχο Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Οι άλλες δύο είναι: η Μαρουλιώ Μπελλώνια του Ελπιδοφόρου, Δικηγόρος και καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και η Καλλιόπη Νίκη, Ελπίς Ξενάκη του Μάρκου, Ψυχολόγος-Κλινική θεραπεύτρια στη Γερμανία, συνεπικουρούμενες τα μέγιστα από την Ισαβέλλα Μελά του Ιωάννη, Δικηγόρο, πτυχιούχο Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Η πολύπλευρη επιστημονικότητα των συγγραφέων εγγυάται εκ των προτέρων το αξιόλογο αποτέλεσμα της συγγραφικής τους απόπειρας.
Πραγματοποιώντας περιοδείες σε τόπους της Παναγίας ανά την Ελλάδα, εμπλούτισαν τις γνώσεις και εμπειρίες τους με άγνωστα θρησκευτικά και ιστορικολαογραφικά στοιχεία και αναδιφώντας σε πλούσια βιβλιογραφία επέτυχαν αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.
Το βιβλίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο επειδή δεν περιέχει, όπως θα φαντάζεται κάποιος, μονάχα θεολογικά θέματα, αλλά κυρίως εμπλουτίζεται από ζηλευτές θρησκευτικές παραδόσεις του λαού μας καθώς και από ιστορικά και λαογραφικά πετράδια.
Οι αναφερόμενοι στο βιβλίο πάμπολλοι χαρακτηρισμοί καθώς και προσωνύμια που προσέδωσε ο πάνσοφος λαός μας στη Θεομήτωρ Παναγία αποτελούν ένα πολύτιμο πνευματικό και πολιτιστικό θησαύρισμα.
Το πόνημα γράφτηκε με της ψυχής την πένα και της καρδιάς το μελάνι. Το περιεχόμενό του μιλά κατευθείαν στην καρδιά και το συναίσθημα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου και δη χριστιανού. Η γλώσσα ρέουσα, μπολιασμένη από εκλεπτισμένη επιστημονικότητα, αποδεικνύεται απολύτως κατανοητή στο μέσο αναγνώστη.
Το βιβλίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 2017 από τις εκδόσεις "ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ" και διατίθεται από τις συγγραφείς.
Θερμά συγχαρητήρια στις συγγραφείς!
Είθε το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και πολυδιαβασμένο!

Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: