TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Άγιο Γεώργιο

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡ. 2021

 


Με όχημα την αγάπη και με μήνυμα ενότητας ανοιχτωσιάς και μιας μεγάλης αγκαλιάς προς όλους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που έφερε η σφοδρή χιονόπτωση «Μήδεια», πραγματοποίησε μία ιστορική ποιμαντική περιοδεία, εν μέσω πανδημίας, στον ορεινό όγκο της Δυτικής Φθιώτιδος εν μέσω μεγάλης χιονόπτωσης. 

          Ξεκινώντας νωρίς τα ξημερώματα στις 14 Φεβρ. 2021 από το χιονισμένο Επισκοπείο της Λαμίας ο κ. Συμεών κατάφερε να φτάσει στις 07:30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο ομώνυμο χωριό του Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του Δήμου Μακρακώμης.

          Κατά την διάρκεια της διαδρομής του από τη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος διέκοψε αρκετές φορές την διαδρομή του, για να ευλογήσει όλα τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και τους εργαζομένους σε αυτά, που έδιναν πραγματικά μάχη με τον χιονιά, ώστε να κρατηθεί ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο. 

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε μέσω τηλεοράσεως, δορυφόρου, ραδιοφώνου και διαδικτύου και έτσι τον χιονισμένο Αϊ – Γιώργη εθαύμασαν όχι μόνο οι κάτοικοι της Φθιώτιδος, αλλά ολόκληρης της οικουμένης.

           Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος με έκδηλα τα συναισθήματα της χαράς και της συγκινήσεως, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τον επί σαράντα και πλέον χρόνια ιερέα του χωριού, π. Γεώργιο Τσιλιμάγκο, «τιμώντας στο πρόσωπό του, όλους τους λεβέντες, άνδρες ιερείς της υπαίθρου, οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες, σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπη, με όλες τις καιρικές συνθήκες, με χιόνια και με τα πόδια ακόμη, με λαχτάρα και αγωνία βρίσκονται κοντά στο ποίμνιο τους για να υπηρετούν την αποστολή τους και να επιτελούν το καθήκον τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Συμεών.

          Ο π. Γεώργιος με δάκρυα χαράς και συγκίνησης και λόγια καρδιάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ύψιστη αυτή τιμή, όπως την χαρακτήρισε, την οποία ποτέ δεν επεδίωξε. 

           Ο π. Γεώργιος καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο υπογράμμισε: 

       «Σεβασμιώτατε, Πατέρα και Δέσποτα της καρδιάς μου αγαπημένε, με πολύ σεβασμό και αγάπη, επιτρέψετε μου να σας καλωσορίσω στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού εκ μέρους όλων.

        Η σημερινή ημέρα είναι για εμάς  ξεχωριστή. Η παρουσία σας μας γεμίζει αγάπη, ευλογία και Χάρη Θεού. Ο ερχομός Σας στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες δείχνει την αγάπη του Ποιμένα προς το ποίμνιό του, προς τους ολίγους και ελαχίστους, ων πρώτος ειμί εγώ. Ήρθατε μέσα στα χιόνια για να ζεστάνετε την καρδιά και την ψυχή μας, ζέστη την οποία έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.

        Σεβασμιώτατε, εκτός από αεικίνητος, είστε και Δεσπότης παντός καιρού. Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός και ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Γεώργιος να σας χαρίζουν υγεία, δύναμη και μακροημέρευση».

          Τον κ. Συμεών επίσης προσεφώνησαν και καλωσόρισαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού κ. Παναγιώτης Ζωγράφος και η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου  Γυναικών  κ.  Γεωργία Δρόσου.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, ο Διοικητής του Α. Τ. Μακρακώμης κ. Γεώργιος Σταθοκώστας, καθώς και ο τ. Υπουργός και Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. 






Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδας – www.imfth.gr

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: