TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σήμερα είχα τη χαρά κι ευχαρίστηση να επισκεφθώ με τη σύζυγό μου το υπό ανασυγκρότηση παραπάνω αναφερόμενο Μουσείο (πρώην Μουσείο Λαϊκής Τέχνης) για τη λειτουργία και των 18 τμημάτων του.

Αυτό προέκυψε ύστερα από γνωριμία που είχα με την επιμελήτρια του Μουσείου κ. Ελένη Παπαθωμά, η οποία ανακάλυψε στο ιστολόγιό μου «Φθιωτικό Τυμφρηστό» ασπρόμαυρες φωτογραφίες με παλιά επαγγέλματα του χωριού μας και μου τις ζήτησε προκειμένου να προβάλλονται σε μόνιμη βάση στην αίθουσα των επαγγελμάτων.

Βεβαίως, με χαρά τις παραχώρησα, γεγονός που αποτελεί τιμή για το χωριό μας και ταυτόχρονα χάρισα στη βιβλιοθήκη του Μουσείου οχτώ ιστορικολαογραφικά βιβλία μου.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαθωμά  για την άψογη ξενάγηση που μας επιφύλαξε και για τις πολύτιμες λαογραφικές γνώσεις που μας ενεφύσησε.

Όταν λειτουργήσει πλήρως, συνιστούμε σε όποιον αγαπά τη λαϊκή τέχνη και παράδοση να το επισκεφθεί  ανεπιφύλακτα. Έχει πολλά να χαρεί και να θαυμάσει. Ο νεότερος ελληνικός πολιτισμός αναμφισβήτητα είναι θησαυρός ανεκτίμητος!

Τάκης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: